spacer
 
Home
Nieuws
Hebjeinteresse ?
Route
Contact
Waar blijft het product?
 
Wat hebben we:

TUINBONEN


Plukken 1


De tuinbonen worden gezaaid begin januari onder een klein plastic tunneltje.
Eind februari zijn de plantjes groot genoeg om uit geplant te worden op een andere plaats waar ze kunnen blijven staan tot ze geoogst kunnen worden.
Als ze uitgeplant zijn gaat er plastic over heen om ze wat sneller te laten groeien.
Het plastic werkt als een soort vergrootglas, als de zon schijnt dan wordt het onder de plastic lekker warm waardoor de plantjes extra hard gaan groeien.
In mei komen er bloemetjes in de planten, dan halen we het plastic eraf waar door de bijtjes de bloemen kunnen bevruchten.
Een plant kan wel 1m hoog worden, dit willen we niet dus halen we bij 80cm de topjes uit de planten waardoor ze niet langer worden. Hierdoor krijg je een steviger plant die niet omvalt en sneller bonen krijgt, die groot genoeg zijn om geplukt te worden.

Plukken 2

plukken 3


WERKZAAMHEDEN:
Jullie mogen de tuinbonen van de planten plukken. Dit gaat als volgt:
- Je pakt een paar bonen die aan de plant hangen en trekt ze naar beneden van de plant af.
- De bonen leg je mooi recht in een kist die je naast je hebt staan.
- Kwaliteit staat altijd voorop en bij de tuinbonen moet je erop letten dat ze niet breken, niet vol zand komen en dat ze recht in de kist liggen.
- Als de kist tot de rand gevuld is deze vol.
- Je krijgt er dan een muntje en een nieuwe lege kist voor en de volle kist wordt door de begeleider op het veld meegenomen naar de weegschaal. Daar wordt deze afgewogen en al die er teveel inzitten krijg je weer terug zelf ben je al weer aan een nieuwe kist begonnen.
- De planten waar je alle bonen afgehaald heb mag je ombreken zodat je de volgende bonen aan de volgende plant goed kunt zien hangen.
- Zo ga je verder tot dat het tijd is.

De werktijden worden altijd van te voren bekent gemaakt en kunnen wel eens wisselend zijn.

weersverwachting